Contact: info@dutchk-9centre.nl, +31610274653

REFLECTIE THERAPIE MET HOND, VOOR HET BAASJE.

 

Als coach bied ik kinderen, hun ouders en (jong)volwassenen begeleiding aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gebruik makend van de hond. We noemen dit hondenspiegelen.

Kinderen maar ook veel volwassenen denken in beelden. Door gebruik te maken van de kracht van het beeld, de bewegingsdrift, de liefde voor natuur en de dieren kunnen we het kind/volwassenen helpen in de diverse vragen die er ontstaan op zijn of haar weg in het leven. Door bewegingsgerichte spelactiviteit kan de hond de trouwe vriend en mentor van het kind worden. Dit kan met een eigen hond, maar ook met een hond van ons.

Centraal binnen deze activiteiten staan de mogelijkheden die je in jezelf kunt ontdekken door de toewijding van de hond, kun je experimenteren met jouw vraag, hierin begeleid door de intuïtieve intelligentie en vermogen van leren door de hond. Hierbij stelt de hond zich dienstbaar op m het systeem ( de roedel c.q. het gezin) in evenwicht te brengen. Dit kan met een hond van de jouw zelf, maar ook met een hond die ik voor de ondersteuning in de hulpvraag geschikt acht.

Ik als coach, ben de vertaler van het gedrag van de hond waarbij ik het non verbale gedrag van de hond beschrijf en gebruik ik de therapie.

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met mij op.

Als vooruit kijken je onzeker maakt en als achter je kijken je een triest gevoel geeft, dan sta ik naast je. Als je niet weet welke weg je in moet slaan en als je twijfelt over de weg die je gegaan bent, dan zoeken we samen het juiste pad. Als je zelf niet weet waar je staat en als een dierbare je niet kan helpen, dan staan de hond en ik voor je klaar

Dutch K9 honden

Kom eens langs